Skip to content Skip to footer

Remedii terapeutice pentru durerile de spate – Terapia cu laser

Într-un ritm atât de alert al vieții cotidiene, ce multe ori suntem prea ocupați să mai acordăm timp mișcării.

Indiferent dacă simți dureri de spate, gât sau genunchi nu trebuie să închizi ochii. Acestea pot fi semnele inițiale că ceva nu este în regulă și poate deveni o problemă mai mare.

În mod normal, așteptăm până ne rănim sau lovim și apoi mergem la terapeut. Însă îți poți evalua și „micile dureri”, pentru a reduce riscul de a dezvolta o problemă mai mare.

Cum? Apelează la kinetoterapie/fizioterapie!

Kinetoterapia utilizează exercițiul fizic pentru a trata și preveni afecțiunile osteo-musculo-articulare, dar și unele afecțiuni respiratorii, cardio-vasculare etc.

Corpul uman este conceput pentru a fi în mișcare. Cu toate acestea trăind într-o lume care automatizează aproape tot, petrecem foarte mult timp stând pe scaun. Așadar, mișcarea nu mai ocupă un loc prioritar în rutina noastră.

Kinetoterapia se adresează persoanelor cu diverse afecțiuni, dar și persoanelor sănătoase în scop de prevenție.

Un consult initial te poate ajuta să înțelegi cauza durerii. De exemplu poate crezi că ai ridicat o greutate și de acolo au apărut unele dureri de spate. În realitate stresul repetat și o postură greșită are același efect.

Probleme cu postura?

Mulți dintre clienții noștri vin cu dureri de spate, în zona umerilor sau în zona gâtului. Acestea au strânsă legătură cu postura. Este foarte important să lucrăm la postura noastră mai ales când petrecem ore întregi pe telefoanele mobile. Să nu uităm de cei care lucrează de acasă și petrec 8 ore la birou.

Probleme cu postura pot să apară și în cazul persoanelor active. Chiar dacă mergi la sală, dar apoi stai ore întregi la birou, pot apărea probleme.

ANALIZA POSTURALĂ

Analiza posturală presupune studiul posturii corporale global și pe segmente, din față, spate sau profil. Este necesară pentru a completa diagnoza funcțională și a stabili exercițiile cu scop terapeutic adecvate.

Analiza posturală o poate face medicul kinetoterapeutul sau fizioterapeutul căruia vă adresați.

TERAPIA CU LASER

Terapia cu laser este una din metodele folosite de kinetoterapeuți pentru a trata durerea și inflamația. Practic, ea se folosește de radiații cu lumină vizibilă pentru a produce o reacție fotochimică în celulele corpului.

Terapia cu laser are un rol important în recuperarea medicală și poate fi folosită pentru artrită, spondiloză cervicală, dureri articulare, dureri postoperatorii etc.Să nu uităm nici de beneficiile acesteia: ameliorarea durerii, repararea accelerate a țesuturilor și creșterea celulelor și activitate vasculară îmbunătățită.

Indiferent dacă este o metodă de sine stătătoare, sau utilizată în alternanță cu alte exerciții de kinetoterapie, laserul este efficient pentru afecțiunile inflamatorii, dar și pentru entorse sau leziuni.

La FIZIOGIM, kinetoterapetuții utilizează aparatul BTL-5825SL COMBI, care are un sistem modular unic, 2 canale de electroterapie cu o gamă variată de curenți, un canal de ultrasunete și 1 canal de laser.

Așa că nu ne rămâne altceva decât să încurajăm oamenii să facă terapie și mișcare pentru o viață mai bună!

Colegii noștri îți stau la dispoziție pentru a te ghida către cel mai bun tratament sau cea mai potrivită terapie, tot ce trebuie să faci este sa trimiți un email la programare@fiziogim.ro sau sa ne telefonezi la 0744355591.

Poți utiliza de asemenea și formularul de programare disponibil pe website cu un click pe butonul PROGRAMEAZĂ-TE

Leave a comment