Skip to content Skip to footer

PREVENTIA în detrimentul tratarii

 Prevenția în detrimentul tratării prin kinetoterapie, fizioterapie și masaj. Kinetoterapia este o ramură a medicinii tradiționale care îți îmbunătățește viața în mod natural, fară a utiliza medicamente și fară a fi invaziva.

Scopul acesteia este de a reabilita și de a trata diferite probleme, afecțiuni motrice sau musculare, dar este potrivită și totodată esențială celor care doresc rămână sănătoși.

Accentul principal al kinetoterapiei și mesajul nostru, al echipei FIZIOGIM, pe care dorim îl transmitem este tocmai acesta: Prevenția unei eventuale agravări în detrimentul tratării!

Astfel, beneficiile kinetoterapiei își au rădăcină în multe domenii ca de exemplu, în neurologie, ginecologie, ortopedie, pneumologie sau cardiologie.

Ce afecțiuni putem preveni cu ajutorul Kinetoterapiei?

oferim mai jos câteva exemple dintre cele mai frecvente afecțiuni :

SCOLIOZA

 Nu este evidenta decât atunci când devine o problema!

Majoritatea oamenilor prezinta un anumit nivel de deviere a coloanei, care apare frecvent în copilărie sau adolescenta, dar și în urma unor cauze precum: postura nepotrivita, osteoporoza, condiții neoro-musculare etc.

Pe lângă afectarea poziției normale, scolioza generează dureri puternice de spate, iar daca se agravează, pacienții pot prezenta dificultăți în a respira, tulburări ale somnului și reducerea capacității de a face sport și de trai în mod normal.

HERNIA DE DISC

Se estimează incidenta herniei de disc în rândul populației este de aproximativ 15%, dar multe persoane nu acorda atenția cuvenita durerilor incipiente de spate și nu se prezinta la medic, motiv pentru care acest procent ar putea creste.

Hernia de disc face referire la o deplasare a discurilor intervertebrale care susțin coloana vertebrală.

De cele mai multe ori, afecțiunea se manifesta prin dureri de spate la nivel lombar, care se întind spre membrele inferioare, slăbiciune musculară, amorţeală la nivelul mâinilor sau în degetele mari de la picioare ori senzaţie de presiune în călcai. Însă există şi cazuri când hernia de disc nu prezintă astfel de simptome, iar majoritatea pacienţilor nici măcar nu au nevoie de intervenţie chirurgicală.

Discurile intervertebrale se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă, dar simptomele deranjante pot apărea chiar şi la 30 de ani, mai ales dacă persoana în cauză are un loc de muncă ce presupune ridicarea de greutăţi mari sau statul pe scaun un timp îndelungat.

 ENTORSELE DE GLEZNĂ

Acestea pot apărea în timpul practicării sportului, activităților fizice sau chiar și atunci când mergeți pe o suprafata neregulată sau calcați strâmb Entorsa de gleznă afectează zilnic la nivel național cel puțin 2000 de persoane!

Având în vedere automedicaţia şi neprezentarea la medic în cele mai multe dintre cazuri, intensitatea forței deformante la care este supusă glezna determină gradul de entorsă a acesteia. O entorsă uşoară este o entorsă de gradul 1( întindere ușoară a fibrelor ligamentului), entorsa medie este de gradul 2 (ruperea parțială a ligamentului) , iar cea severă este de gradul 3 (ruperea completa a ligamentului).

 Sănătatea ta este prioritatea noastră!

Dar împreună putem face alegerea cea mai benefică și corectă – aceea de a preveni chiar și cea mai ușoară afecțiune, astfel evităm o eventuală agravare și totodată tratarea acesteia.

La Fiziogim, kinetoterapeut-ul nostru iți evalua în mod obiectiv starea ta de sănătate, iar după acesta examinare preventivă, iți întocmi traseul de kinetoterapie pe baza scopurilor terapeutice de atins. Discută chiar astăzi cu unul din specialiștii FIZIOGIM cu un click pe FORMULAR

 

preventia kinetoterapie si fizioterapie

Leave a comment